fbpx
Τηλ.: 210 5316665
10.00-21.00 Δευτέρα-Παρασκευή
10.00-15.00 Σάββατο
Καποδιστρίου 2, Αιγάλεω 122 41

Με το Fraxel laser, επιτυγχάνεται η ανάπλαση των ιστών από μέσα, δηλαδή από τη βασική στοιβάδα του δέρματος. Την ενεργοποιεί και την αναγκάζει να «ξυπνήσει» και να παράγει κολλαγόνο, ενώ στην εξωτερική στοιβάδα του δέρματος δεν προκαλείται έγκαυμα, παρά μόνο ένα απλό ερύθημα που άμεσα εξαφανίζεται. Τα παλιά κύτταρα αποβάλλονται. Η παραγωγή κολλαγόνου, σφίγγει τα χαλαρωμένα σημεία του λεπτού δέρματος του λαιμού και εξαλείφει τις ρυτίδες. Το δέρμα αναγεννάται με φυσικό τρόπο αι νέο και πιο υγιή ιστό.

Πώς λειτουργεί;

Το Fraxel laser έχει τη μοναδική ικανότητα να διεισδύει στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος χωρίς να καταστρέφει τις επιφανειακές στιβάδες του. Επιπλέον, όπως και στα άλλα fractional lasers, η ακτίνα του Fraxel διασπάται σε χιλιάδες μικρότερες ακτίνες, που με τη βοήθεια ενός scanner υψηλής ακριβείας “σαρώνουν” το δέρμα αφήνοντας περιοχές  του δέρματος που είναι ανέπαφες από την ενέργεια του laser. Οι περιοχές αυτές που δεν έχουν υποστεί βλάβη από το laser καλύπτουν το 50-95% της επιφάνειας του δέρματος!

Το αποτέλεσμα είναι η φυσική ενεργοποίηση των ινοβλαστών και των άλλων κυττάρων του δέρματος, και η παραγωγή νέου κολλαγόνου και ελαστίνης, και ταυτόχρονα η ταχύτατη αποθεραπεία, χωρίς τον φόβο για επιπλοκές και την ταλαιπωρία του καψίματος.

 

Πότε και σε ποιές περιοχές εφαρμόζεται;

Η θεραπεία με Fraxel laser είναι ιδανική για την καταπολέμηση της φωτογήρανσης και την εξάλειψη λεπτών ρυτίδων του προσώπου, λαιμού και του ντεκολτέ, όπως και δυσχρωμικών αλλοιώσεων του προσώπου και των χεριών (πανάδων). Αποτελεί επίσης εξαιρετική θεραπεία για τις ουλές ακμής, τις ουλές γενικότερα, και τις ραγάδες. Χρησιμοποιείται επίσης με επιτυχία για την αντιμετώπιση της χαλάρωσης του δέρματος του προσώπου και του σώματος (π.χ. κοιλιά, μηροί, μπράτσα).

Η θεραπεία Fraxel έχει έγκριση από τον FDA (Αμερικανικός οργανισμός τροφίμων και φαρμάκων) για την αντιμετώπιση ρυτίδων γύρω από τα μάτια (περιοφθαλμικές ρυτίδες), για δυσχρωμίες που προκαλούνται από τον ήλιο και την ηλικία (πανάδες), για το μέλασμα, τις ουλές ακμής και μετεγχειρητικά σημάδια ή ουλές καθώς και για την ανάπλαση το δέρματος.

 

Πώς γίνεται;

Η θεραπεία γίνεται με τη βοήθεια μιας αναισθητικής κρέμας και την χρήση ψυχρού αέρα κατά τη διάρκεια της θεραπείας και είναι πρακτικά ανώδυνη. Το δέρμα της περιοχής που μας ενδιαφέρει σαρώνεται σταδιακά από το laser δημιουργώντας μικρές κάθετες στήλες θεραπείας με ενδιάμεσα κενά φυσιολογικού δέρματος. Οι στήλες αυτές των μικροσκοπικών θεραπευτικών μονάδων επουλώνονται ταχύτατα με ταυτόχρονη παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης από τους ινοβλάστες, ενώ η θερμότητα που διαχέεται στους γύρω ιστούς προάγει την άμεση ρίκνωση του υπάρχοντος κολλαγόνου.

 

Τι να περιμένω μετά την θεραπεία;

Αμέσως μετά την θεραπεία το δέρμα παρουσιάζει μια ερυθρότητα και οίδημα και οι περισσότεροι ασθενείς αναφέρουν ένα αίσθημα παρόμοιο με αυτό του ελαφρού εγκαύματος μετά από πολύωρη έκθεση στον ήλιο.  Η ενόχληση εξαφανίζεται μετά από 1 έως 3 ώρες. Η ένταση και η διάρκεια εξαρτώνται από το πόσο επιθετική ήταν η θεραπεία και από την ικανότητα επούλωσης του δέρματός σας.

Στις περισσότερες περιπτώσεις η ερυθρότητα εξαφανίζεται μετά από 24-48 ώρες. Επειδή η επιδερμίδα παραμένει ανέπαφη μετά την θεραπεία με το Fraxel, η ερυθρότητα μπορεί να καλυφθεί εύκολα με makeup.

Άλλες προσωρινές παρενέργειες που μπορεί να εμφανιστούν, είναι: πρόσκαιρη φαγούρα, ξηροδερμία, ξεφλούδισμα και επιχάλκωση, εμφάνιση δηλαδή ελαφρώς μαυρισμένου δέρματος.

 

Τι πρέπει να προσέξω μετά την θεραπεία;

Το δέρμα μετά από την θεραπεία Fraxel Laser είναι πολύ ευαίσθητο στον ήλιο. Για τον λόγο οι θεραπείες αποφεύγονται τους καλοκαιρινούς μήνες και τον υπόλοιπο χρόνο είναι απαραίτητη η χρήση αντηλιακού υψηλού δείκτη προστασίας. Πρέπει να αποφεύγεται η απευθείας έκθεση στον ήλιο κατά τη διάρκεια της επούλωσης και για τρεις μήνες το λιγότερο μετά την τελευταία θεραπεία.

Το πρώτο 24ωρο καλό είναι να αποφεύγεται η έντονη σωματική δραστηριότητα γιατί τυχόν εφίδρωση μπορεί να δημιουργήσει σπυράκια από διόγκωση των ιδρωτοποιών αδένων.

Εάν υπάρχει ιστορικό επιχείλιου έρπη θα πρέπει να ληφθεί προληπτική αντιερπητική αγωγή για να μην υπάρξει αναζωπύρωση από την θεραπεία.

 

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα και πόσες θεραπείες χρειάζονται;

Τα αποτελέσματα της θεραπείας είναι άμεσα λόγω της άμεσης ρίκνωσης του κολλαγόνου, αλλά η πραγματική ανάπλαση εμφανίζεται μετά από 4 εβδομάδες και συνεχίζει να βελτιώνεται για 3-4 μήνες. Ο αριθμός των συνεδριών που απαιτούνται εξαρτάται από το πρόβλημα και το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, καθώς η δράση τους είναι αθροιστική. με 3 έως 5 συνεδρίες, οι οποίες συνήθως απέχουν μεταξύ τους 2 έως 6 εβδομάδες.

Τηλέφωνο
210 5316665
Διεύθυνση
Καποδιστρίου 2, Αιγάλεω 122 41
Email
info@Glamourmedspa.gr
Call Now Button